Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

L’Espai Cultura amplia l’oferta de tallers tecnològics familiars i enceta noves accions sobre tecnologia i creativitat

  • Ja s’han obert les inscripcions a la cinquena edició dels tallers «Mini Innova» de l’equipament de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, que es reprendran el proper 30 de setembre
  • Dels tallers familiars de la tardor, en destaca la consolidació de la realitat virtual com temàtica regular i la inclusió de propostes que rebaixen fins als quatre anys d’edat l’accés a tallers de robòtica educativa
  • L’Espai Cultura es posiciona com referent de ciutat en aquest àmbit, superant el miler d’usuaris i donant cobertura a més de tres-centes famílies en els dos cursos anteriors
ELS TALLERS MINI INNOVA COM A EINA PEDAGÒGICA

Des del curs 2013-2014 la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha anat desenvolupant a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 un ampli programa de tallers de tecnologia per a infants i famílies.

Una línia d’actuació que neix sota la concepció de l'apropament a la innovació tecnològica com un recurs pedagògic que incentiva la creativitat, la curiositat i el gust per l’aprenentatge, que ajuda al desenvolupament del pensament analític i fomenta l'esperit crític.

La Fundació pren aquesta iniciativa amb visió de futur, entenent-la com una tasca imprescindible d’accessibilitat i democratització cultural. Essent conscient que la creació cultural i artística, cada cop més, anirà ineludiblement lligada a les tecnologies emergents del moment, confia que els tallers Mini Innova també posaran el seu granet de sorra per contribuir en l’enfortiment de la producció cultural local de les properes generacions, tot propiciant una ciutadania més activa i dinàmica i amb més agents capaços de participar d’aquesta cadena creativa.

L’ESPAI CULTURA ES CONSOLIDA COM A REFERENT

En una primera etapa d’implementació, els tallers Mini Innova van fer especial èmfasi en la robòtica educativa i l’electrònica creativa. Amb el pas del temps, però, sense deixar de banda les temàtiques inicials, el programa s’ha ampliat i diversificat de manera notable fins aproximar-se a la quarantena de tallers en cadascun dels dos cursos anteriors i, durant el darrer, arribant a repartir-se en una dotzena de temaris diferenciats. Aquesta diversitat ja abasta, a dia d’avui, altres àrees com el desenvolupament de videojocs i aplicacions mòbils, el disseny per a impressió 3D, la realitat virtual o l’edició multimèdia i l’expressió creativa a través de mitjans digitals.

La tanda de tallers d’aquesta tardor ja es torna a situar en la dotzena de títols diversos. Les novetats d’aquest trimestre serveixen per ampliar l’oferta lligada a l’electrònica creativa i a la robòtica, que a més rebaixa l’edat d’accés a infants a partir dels quatre anys, i consolida la realitat virtual com un àmbit més de la programació regular.

L’aposta de la Fundació ha estat, sense dubte, un èxit rotund amb un creixement sorprenent i consolidat, tal com demostra la capacitat d’haver mantingut al voltant d’un miler d’usuaris durant dos cursos consecutius i haver donat servei a més de 300 famílies en cadascun. Amb aquesta evolució, doncs, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 es posiciona com a referent de ciutat en aquest àmbit d’actuació.

L’Espai Cultura amplia l’oferta de tallers tecnològics familiars i enceta noves accions sobre tecnologia i creativitat

NOUS CAMINS MÉS ENLLÀ DELS TALLERS FAMILIARS

Amb l’experiència recollida de Mini Innova, l’Espai Cultura no s’atura aquí sinó que segueix cercant nous camins per apropar la ciutadania als usos creatius de la tecnologia: mirant d’apropar-se a nous púbics i detectar noves demandes, experimentant amb nous formats que surtin de l’aula i establint col·laboracions amb altres agents locals per teixir una xarxa sòlida de ciutat.

A l’agenda de setembre a gener, tots aquests objectius els trobem reflectits en dues accions concretes. D’una banda, a principis d’octubre s’inicia un nou taller dirigit als adults, de «Creació d’aplicacions mòbils i emprenedoria». Aquest taller respon a la bona rebuda que va tenir a la passada primavera una altre curset per adults d’introducció a l’electrònica creativa mitjançant el maquinari lliure Arduino.
De l’altra, al mes de novembre tindrà lloc una activitat organitzada conjuntament amb el Mediaestruch, per presentar davant d’un públic familiar el projecte de còmic interactiu, «Mars Oddity», d’un col·lectiu d’artistes residents al medialab de la fàbrica de creació sabadellenca. Aquesta acció mereix una menció especial donat el seu caràcter trencador, doncs es busca repensar una tipologia d’acte que difícilment trobem orientada al públic infantil i es vol oferir un format de xerrada i demostració que resulti entenedor i entretingut tant per a petits com per grans: que serveixi per explicar com és el procés de treball i experimentació dels artistes digitals, en un ambient distès i participatiu, alhora que es donen a conèixer i es mostren en directe propostes concretes que s’estan desenvolupant a la ciutat.

Descarregueu la nota de premsa en PDF per consultar la relació completa dels tallers programats i altres informacions ampliades.