Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Èxit de la primera jornada ciutadana de manteniment del bosc de Can Deu

  • Més de 170 persones van participat ahir diumenge a la primera jornada popular per a mantenir el reforestat al bosc de Can Deu.
  • Els participants a la jornada van treure les herbes dels clots, van substituir els arbres morts amb pi blanc i alzina i van regar a la zona de Sant Vicenç de Verders.
  • Les properes jornades de recuperació del bosc seran els diumenges 12, 19 i 26 de febrer.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, com a propietària i gestora del bosc de Can Deu, i BBVA CX, com a coorganitzadors de les jornades, valoren molt positivament la primera de les quatre jornades de participació ciutadana per al manteniment del reforestat al bosc.

 

Èxit de participació

Per a aquesta primera jornada la participació va ser d’unes 170 persones que van realitzar la plantació de 100 plançons de pi blanc i alzina a la zona anomenada de Sant Vicenç de Verders, just darrera de la masia. Les feines programades s’han dut a terme de manera exitosa i organitzada.

Tots els participants van rebre formació prèvia on se’ls va explicar quines tasques s’han dut a terme al bosc des de la ventada i com havien de procedir per tal que els plançons plantats tinguessin les màximes oportunitats de sobreviure.

En total, durant les quatre jornades de recuperació del bosc, està previst substituir 300 plançons, en 6 hectàrees de bosc.

Tot i el fort vent que va bufar en alguns moments del matí, la primera de les jornades programades es va poder dur a terme sense cap incident i amb total normalitat. Avui dilluns, s’ha examinat el bosc per veure quines conseqüències va tenir la ventada d’ahir i s’han identificat 4 arbres caiguts, cap però va obstaculitzar els camins.

 

Seguiment de la recuperació del bosc

Un dels objectius d’aquestes jornades és donar a conèixer el pla d’actuació dissenyat per la Comissió Tècnica per a la recuperació del bosc, creada amb motiu de les ventades i formada per experts en gestió forestal i mediambiental, i també implicar més a la societat en la conservació de la forest, conscienciant de la fragilitat del procés de recuperació.

Per altra banda, a la major part del bosc on l’opció primera serà la de deixar actuar la regeneració natural, ja s’està fent un seguiment del desenvolupament dels nous plançons. Es van crear nou parcel·les en les que s’han identificat i mesurat exemplars de les espècies arbòries presents. Anualment es continuarà fent el seguiment i mesurament d’aquests exemplars identificats de cada zona.

La Fundació troba necessari remarcar que el procés de regeneració del bosc és fràgil i lent i per això demana als usuaris del bosc que siguin respectuosos, facin servir únicament els camins i pistes existents, no facin malbé la vegetació i no aboquin cap tipus de brossa o deixalles.

 

Com participar en les jornades?

La inscripció per a la jornada del 19 de febrer ja està tancada perquè s’ha arribat al límit de participants, però resten les jornades del 12 i 26 de febrer on les persones interessades encara poden inscriure-s’hi.

Per tal de poder participar-hi és necessari que els interessats s’inscriguin prèviament, enviant un correu electrònic a espainatura@fundaciosabadell.cat indicant el seu nom i cognoms, el dia que volen participar i el nombre d’adults i infants.

La inscripció es tancarà el divendres anterior a cada jornada.