Descripció de l'activitat
Taller dissenyat per al coneixement del procés tradicional d'elaboració del pa. L'activitat comença a la sala del blat del museu descobrint les feines i eines emprades en el conreu i la collita del blat.
a continuació els alumnes s'apropen al camp de blat , on veuran com és la planta al llarg del seu cicle biològic, utilitzaran un molí natural per a obtenir la seva pròpia farina i visiten la cuina de la masia on descobreixen els espais relacionats amb l'elaboració del pa (pastera, forn,...),. Per últim, dins l'aula els alumnes finalitzen l'activitat elaborant la massa i coent el pa.
Nivells educatius:
Educació primària: 2n i 3r cicles
Objectius:
Apropar-se al coneixement del conreu tradicional del blat i l'elaboració del pa
Competències bàsiques:
Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic
Durada:
2 hores i 30 minuts. Matins del Curs escolar
Capacitat/dia:
màxim de 3 grups/classe amb un màxim de 30 alumnes/classe