La Masia de Can Deu, documentada des del 1415, ens permet reviure com eren les cases de pagès vallesanes abans de la industrialització del camp. Des del segle XV diverses famílies van posseir la Masia: els Sallent – Deu, els Miquel, els Mornau… Alguns hi residiren tot l’any, per d’altres el mas va ser una residència d’estiu, però tots ells hi van realitzar treballs productius al camp, tal i com es mostra al Museu de la Vida al Camp.
Així doncs, tradicionalment Can Deu ha estat una explotació agrícola que es va especialitzar en el conreu de la vinya fins que, a finals del segle XIX, la crisi de la fil·loxera va provocar l’abandonament d’aquest conreu. La pròpia masia ha anat canviant i creixent al llarg del temps en funció dels interessos dels propietaris del moment.
El creixement industrial i urbà de Sabadell a la dècada de 1950 va ocasionar la fi del seu ús agrícola. L’any 1964, Caixa Sabadell va comprar la finca de Can Deu per salvar-la de l’explotació immobiliària i preservar-la per al futur com un espai de lleure i conservació del medi ambient.Resulta molt curiós descobrir com vivien els pagesos, quin era el sistema utilitzat per fer pa, com s’escalfaven a l’hivern, o quins estris es trobaven a les habitacions dels senyors. Per això, la masia de Can Deu obre les portes cada diumenge de 12,30 a 14,30 h (excepte a l’agost) per tal que, tothom qui ho vulgui, pugui conèixer totes les dependències preservades des del segle XIX en un especial viatge en el temps.