Skip to content
Accept
Go to footer
Accept
Go to the menu
Accept

Taller de Trepes amb Werens

L’Espai Cultura de Sabadell vol oferir dins el marc de l’exposició Cartells de la Guerra Civil a Catalunya l’oportunitat de treballar i conèixer més d’a prop una de les tècniques actuals que té els seus orígens en les tècniques desenvolupades pels creadors del Cartellisme. Les trepes són plantilles d’acetat que juntament amb el Graffiti són una de les expressions urbanes més populars i que permeten més creativitat a l’hora de la seva aplicació sobre diferents formats.

La tècnica del cartellisme que va assolir la seva màxima expressió a finals del segle XIX i començaments del XX, feia servir mitjançant la tècnica de la cromolitografia, una versió original des de la qual es treballaven les plantilles en pedra amb els dibuixos de la imatge permetent fer vàries còpies.

El taller de trepes que comença el proper dia 6 d’abril a l’Espai Cultura, proposa reconstruir aquest recorregut fins a les plantilles que es fan servir avui en dia dins l’àmbit més urbà.

El taller està adreçat a qualsevol persona interessada en el tema a partir dels 12 anys.

Sobre el taller

El taller que impartirà el creador sabadellenc Werens a l’Espai Cultura de Sabadell està organitzat en tres sessions de dissabtes durant el mes d’abril, de dues hores i mitja, on es treballarà una part teòrica i també una part pràctica.

A la part teòrica es farà una introducció al Graffiti i el Cartellisme des dels seus inicis fins a les últimes corrents avantguardistes europees, i també s’explicaran els materials, el procés i les diferents tècniques de treball.

La segona part serà pràctica i es treballarà la creació de trepes (plantilles d'acetat) i la seva estampació en diferents suports (samarretes, cartró, volums) i amb diferents tintes. Al final es realitzarà un mural conjunt.

Dates del taller: 6, 13 i 20 d’abril

Horari: de 10:30 a 13:00h.
Edat: A partir de 12 anys

Preu: 30 € (amb material inclòs excepte la samarreta i altres objectes que vulguin aportar els participants del taller).

Pagament en metàl·lic o targeta bancària.

L’import només serà retornat en cas d’anul·lació del taller. Els clients d’Unnim i BBVA tenen un 25% de descompte.

Inscripció:

Del 14 de març al 4 d’abril.

Horari: de dimarts a divendres de 17 a 21 h. i dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 21 h. El procés d’inscripció és presencial.

Els menors d’edat han de portar obligatòriament el full d’inscripció signat pels pares al moment de la inscripció.

Sobre el professor

El creador Ramon Puig (1967, Barcelona), també conegut com Werens, porta més de 25 anys actiu en l'àmbit artístic nacional i internacional gràcies a la seva immersió en el món de l'Art Urbà.

Al llarg d'aquesta trajectòria ha desenvolupat àmpliament el Graffiti, encara que inevitablement se l’hagi relacionat també amb la pintura mural. Paral·lelament ha treballat altres camps com la il·lustració, el disseny gràfic i les projeccions audiovisuals.

Segons Werens, pintar Graffiti és la millor manera d'apropar l'art a tots, de col·laborar fent del món un lloc més agradable, intentant contrarestar l'absurd pensament dels que prefereixen les ciutats grises, buides i sense vida. Introduir el Graffiti a les galeries dóna un nou ventall de possibilitats a l'art contemporani, enriquint-lo amb un nou llenguatge i una nova visió del món actual.

A les seves obres podem destacar la barreja de formes i textures que expressen ritmes frenètics, amb colors fluorescents il·luminats amb llum ultraviolada.

Les seves pintures avancen en paral·lel amb el projecte ImpaktesVisuals, una galeria d'Art Urbà situada a Sabadell, amb un nivell artístic comparable a les capitals europees a l’avantguarda de les noves tendències.

Sobre la exposició “Cartells de la Guerra Civil a Catalunya”

Aquest taller és una activitat vinculada amb l’exposició que es pot visitar actualment i fins al 5 de maig Cartells de la Guerra Civil a Catalunya on es pot apreciar una selecció de més de seixanta cartells originals dels que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya, i que corresponen al període de la Guerra Civil. L’exposició vol apropar al ciutadà de la Catalunya d'avui, l’impacte i la memòria d'unes imatges que, sens dubte, són un valuós testimoniatge d'aquest conflicte bèl·lic on el cartellisme va assolir una gran expressivitat i un rellevant protagonisme com a eina de propaganda i sensibilització d’una població que vivia en estat de guerra. L'exposició presenta, entre d'altres, treballs de reconeguts cartellistes com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi, Martí Bas.

L’entrada a l’exposició es gratuïta i es podrà visitar fins al 5 de maig de 2013. Horaris d’obertura: Dimarts a divendres de 17 a 21h; dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 21h; diumenges d’11 a 14h. Dilluns i festius tancat.

Activitat dins l’acord entre Unnim Caixa i Unnim BBVA

El mes d’octubre de 2012, Unnim Caixa i Unnim BBVA van signar un acord de col·laboració permanent, renovable anualment, mitjançant el qual el banc es compromet a donar suport a les activitats més destacades de l’Obra Social d’Unnim Caixa per tal que aquesta entitat pugui continuar realitzant acció social i cultural en els territoris tradicionals de les antigues caixes d’estalvi d’origen.