Jornades de recuperació del Bosc de Can Deu
Dins la programació establerta per la Comissió Tècnica pel Futur del Bosc de Can Deu, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA CX, organitzem JORNADES DE RECUPERACIÓ I MANTENIMENT DE LES ZONES REFORESTADES.
▪ Dates i zones d’actuació:
- diumenge 5 de febrer: àrea de Sant Vicenç.
- diumenge 12 de febrer: àrea de l’aparcament de la carretera Sabadell/Matadepera.
- diumenge 19 de febrer: àrea de Sant Julià.
- diumenge 26 de febrer: àrea de Vallehermoso.
Per tal de facilitar la preparació i logística de les jornades, és important que qui vulgui participar-hi ho sol·liciti prèviament al correu electrònic de l’Espai Natura indicant un nom de contacte, el nombre d’adults i nens participants, l’edat dels nens i la data en què voldrien participar: (espainatura@fundaciosabadell.cat)
Objectius de les jornades:
- la recuperació del medi natural, tot arranjant les zones que es van reforestar amb plançons d’arbres que, amb el temps, esdevindran arbres adults i formaran un bosc.
- el coneixement i divulgació del projecte de recuperació del bosc. S’aprofitarà per explicar el pla estratègic de recuperació del bosc.
- la sensibilització ambiental tot coneixent un espai actualment en procés de regeneració amb la finalitat que esdevingui un espai natural ben preservat. A més, representa un compromís amb el país i mostra confiança en el futur.
- el descobriment d’un espai singular situat al cor de l’àrea metropolitana: el bosc i masia de Can Deu, on la Fundació Sabadell 1859, en col·laboració amb BBVA CX, està esmerçant molts esforços per a preservar i divulgar un espai natural interessant i un ric patrimoni rural.
Organització de les jornades
El punt de trobada és la Masia de Can Deu (accés per la cantonada c/ de la Prada amb c/ del Bosc). Els participants hauran d’aparcar al barri i accedir a la masia a peu.
De 9:30 a 10:15h Arribada a la masia i esmorzar comunitari.
De 10:15 a 11:00h Constitució de grups de treball i descobriment del bosc
D’11:00 a 12:30h Treball de camp
Les feines a realitzar seran:
▫ Substituir els arbres morts per nous exemplars.
▫ Retirar les maleses que ocupin els closells on es troben els plançons d’arbre plantats l’hivern passat.
▫ En cas de ser necessari per millorar la captura d’aigua d’escorrentia, es refarà el clot per mirar de maximitzar les probabilitats de supervivència..
▫ S’estassaran els esbarzers de les zones de reforestació.
▫ Els guies i els integrants de l’ADF resoldran preguntes, dubtes, sobre la repoblació, el bosc, la funció de les ADF... Els voluntaris podran atansar-se al dipòsit d’aigua o cisterna de què disposa l’Associació, omplir les regadores i regar el clot on hi ha plantat l’arbre.
De 12:30 a 13:00h Retorn a la masia. Temps per anar al lavabo i refrescar-se. Possibilitat de fer una visita guiada per les instal·lacions del Centre d’Educació Ambiental, en especial a la granja i la masia, seu del Museu de la Vida al Camp.