Skip to content
Accept
Go to footer
Accept
Go to the menu
Accept

Èxit de la primera jornada ciutadana per a la recuperació del bosc de Can Deu

  • Més de 250 persones han participat avui diumenge a la primera jornada popular per a recuperar el bosc de Can Deu.
  • Els participants a la jornada d’avui han fet la plantació d’exemplars de pi blanc, pi pinyoner i alzina a la zona més propera al barri de Can Deu, anomenada Vallhermoso.
  • Les properes jornades de recuperació del bosc seran els diumenges 31 de gener i 14 i 21 de febrer.

 

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, com a propietària i gestora del bosc de Can Deu que va ser assolat durant les fortes ventades produïdes el passat 9 de desembre de 2014, valora molt positivament la primera de les quatre jornades de participació ciutadana per a la recuperació del bosc.

Les accions de recuperació del bosc reben el suport del Grup BBVA (BBVA i CX).

 

Èxit de participació

Per a aquesta primera jornada estava prevista la participació d’entre 120 i 150 persones, però finalment han estat unes 250 persones, pertanyents a entitats o que s’han inscrit a nivell particular, les que han realitzat la plantació de 1.500 plançons de pi blanc, pi pinyoner i alzina a la zona anomenada Vallhermoso. Tot i el notable increment de participants previstos, la plantació s’ha dut a terme de manera exitosa i organitzada.

Tot els participants han rebut formació prèvia on se’ls ha explicat quines tasques s’han dut a terme al bosc des de la ventada i com havien de procedir per tal que els plançons plantats tinguessin les màximes oportunitats de sobreviure.

El terreny ja estava preparat per a la plantació ja que fa uns dies es van excavar els clots on s’han plantat els exemplars, calculant la distància necessària entre uns i altres. Així mateix, s’han repartit les eines i dues unitats mòbils de l’ADF han subministrat l’aigua necessària per al reg.

En total, durant les quatre jornades de recuperació del bosc, està previst plantar 6.000 plançons, en 6 hectàrees de bosc.

 

Conscienciació i sensibilització

Un dels objectius d’aquestes jornades és implicar més a la societat en la conservació de la forest, i per això seria desitjable que les persones i famílies voluntàries es comprometin a fer un seguiment dels arbres que hagin plantat i en tinguin cura els primers anys per assegurar en la mida del possible l’èxit de la reforestació.

Per altra banda, a la major part del bosc on l’opció primera serà la de deixar actuar la regeneració natural, caldrà fer un seguiment del desenvolupament dels nous plançons. Es crearan tres àrees on es marcaran 50 exemplars de les espècies arbòries presents a cada àrea. Dos cops l’any caldrà fer un seguiment d’aquests exemplars tot omplint un model de fitxa amb les dades actualitzades dels mateixos.

La Fundació troba necessari remarcar que el procés de regeneració del bosc és fràgil i lent i per això demana als usuaris del bosc que siguin respectuosos, facin servir únicament els camins i pistes existents, no facin malbé la vegetació i no aboquin cap tipus de brossa o deixalles.

 

Com participar en les jornades?

La inscripció per a la jornada del 31 de gener ja està tancada perquè s’ha arribat al límit de participants, però resten les jornades del 14 i 21 de febrer on les persones interessades encara poden inscriure-s’hi.

Per tal de poder participar-hi és necessari que els interessats s’inscriguin prèviament, enviant un correu electrònic a espainatura@fundaciosabadell.cat indicant el seu nom i cognoms, el dia que volen participar, l’edat, DNI i un telèfon de contacte.

La inscripció es tancarà el divendres anterior a cada jornada.