A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.
Descripció:
Iniciació a la cuina saludable i realització de dinàmiques d’educació nutricional mitjançant recomanacions sobre l’alimentació, adequades a l’edat i a través del joc.
En aquest taller es destaca la importància del berenar, el gran oblidat en l’alimentació dels petits. Els nens/es aprendran a preparar un berenar saludable i equilibrat a través del joc.
La recepta que faran, que serveix tant per esmorzar com per berenar, és un got de formatge mascarpone i fruita de temporada.
Cuinar obre els sentits i ajuda a fer que els més petits vulguin provar i experimentar nous sabors, olors i colors.
Objectius:
- Aprendre quins aliments són els adequats per a cada menjada i crear hàbits saludables d’alimentació
- Saber manipular correctament estris de la cuina i aliments
- Desenvolupar la imaginació a la cuina
- Saber treballar en equip
Competències bàsiques:
- Capacitat d’aprendre a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma
- Capacitat d’aprendre a descobrir i tenir iniciativa
- Capacitat d’aprendre a conviure i habitar el món
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: durant tot el curs acadèmic, en horari a convenir
Durada: 1 hora i 30 minuts
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: Espai Cultura Fundació 1859, c. d’en Font núm. 25, Sabadell
Cost: 150 € per grup
Observacions:
No hi ha pausa durant l’activitat; si es vol esmorzar, ha de ser abans o després de l’activitat.
És important que en el moment de demanar aquesta activitat, s’informi de totes les al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries dels alumnes.