Skip to content
Accept
Go to footer
Accept
Go to the menu
Accept

Catalunya, 1939. Els tres anys de guerra havien deixat una economia totalment desorganitzada, amb el comerç paralitzat: hi havia grans dificultats en els transports i les comunicacions, i hi mancaven matèries primeres, recanvis de maquinària i productes auxiliars, però l’aparell productiu —és a dir, fàbriques i maquinària— restava pràcticament intacte. Acabada la guerra començà un període de recuperació que s’aprofità d’una mà d’obra extremadament barata que no tenia possibilitats de protestar per les miserables condicions de vida.

Les polítiques econòmiques del govern foren una tragèdia que provocà l’aparició d’un mercat negre en el qual calia moure’s, i tenir bons contactes amb les autoritats (polítiques, militars o policials), per tal d’aconseguir menjar. Mentre els preus oficials corresponien als cupons de les cartilles de racionament —insuficients—, es podien comprar majors quantitats i altres productes de manera il·legal i a preus molt més alts a l’estraperlo, el comerç il·legal que abastava de productes el mercat negre i al que la majoria de la població no hi tenia accés.

L’exposició El farcell de la postguerra vol retre un homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país, quan l’enginy va ser, en moltes ocasions, un recurs per poder sobreviure.

La mostra, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu d'Història de Catalunya —amb la col·laboració del Museu d'Història de Sabadell i l'Arxiu Històric de Sabadell— està comissariada pel dissenyador gràfic Sergi Freixes.

Entrada gratuïta

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.

El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy

Aqui tens un resum amb la informació més important sobre aquesta activitat:

Localització:
Data:
2019-04-02
Durada:
Preu:
Informació extra: